Etusivu
Tietokoneet
Elektroniikka
Autot
Webmasters
Download
Linkit
Palaute
Pelit
Sekalaista

eXTReMe Tracker
Varoitus En ota mitään vastuuta kytkennän aiheuttamista vahingosta Sinulle, Puhelimellesi, Tietokoneellesi tai yleensä millekään muulle! Kaapeli toimii ainakin minun koneessani, mutten voi taata toimivuutta muissa kokoonpanoissa, joten käytät tätä ohjetta täysin omalla vastuullasi.
 
Päätin itse suunnitella ja rakentaa oman kytkennän, koska varastoistani ei löytynyt kaikkiin löytämiini ohjeisiin kaikkia tarvittavia osia tai netissä olleet ohjeet eivät jostakin syystä (luultavasti käyttöjännite) toimineet omassa laitteistokokoonpanossani. Kiitokset kuitenkin kaikille ohjeita julkaisseille, ei tarvinnut keksiä pyörää kokonaan uudelleen...
 
Kaapeli toimii ainakin Nokia 5110 / 6110 / 6150 puhelimien kanssa ja vastaa Nokian DAU-9P -kaapelia.
 
Rakenteilla on Deluxe-malli, jossa on myös ääniliittimet tietokoneelle jne...
 
Voit myös kopioida ohjeen itsellesi PDF-formaatissa Downloads -sivulta.


Seuraavassa kytkentäkaavio:
 
Nokia Dual-mode kaapelin kytkentäkaavio

Osaluettelo:  
ICMaxim MAX 2321 kpl
Kondensaattori100nF / 16V2 kpl
Kondensaattori1uF / 16V4 kpl
Diodi1N41481 kpl
Zener2V72 kpl
Regulaattori78051 kpl
Vastus10k1 kpl
KytkinVaihtava, Lukittuva1 kpl
LiitinDB9F1 kpl
LiitinDB15F1 kpl
LiitinNokian puhelimeen sopiva1 kpl


Piirilevykuva: (Juovakuparoitu verolevy, 22x12 reikää)
 
Nokia Dual-mode kaapelin piirilevy


Osasijoittelukuva komponenttipuolelta:
Nokia Dual-mode kaapelin osasijoittelukuva


Muita kytkentää koskevia asioita:
 
Tarkista vielä kerran, että kaikki osat ovat oikeilla paikoillaan ja oikein päin! Erityisesti Zenerit pitää olla oikein päin kytketty ja kytkin oikein johdotettu (zenerit ovat kytkennässä ainoastaan suojaamassa puhelintasi).
 
Kytkeminen: DB15 -liitin tulee tietokoneen Joystick-porttiin,josta kytkentä ottaa käyttöjännitteensä. DB9 -liitin tulee tietokoneen sarjaporttiin (COM). Väylädata kulkee tämän liittimen kautta. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa tietokone päälle ja vielä kerran varmistua, ettei minkään Nokian liittimen navassa ole yli 3V jännite maata vastaan mitattuna! Jos kaikki näyttäisi olevan kunnossa eikä savuakaan näy, voit kytkeä puhelimen kaapeliin, asentaa jonkun puhelimenhallintaohjelman ja kokeilla kaapelin toimivuutta.
 
Tietoja kytkennästä: Rakensin jännitesyötön Joystick-portista, koska laitteistoni COM-portti ei jostakin syystä jaksanut syöttää kaapelille tarpeeksi virtaa. FBUS / MBUS -kytkin on taasen manuaalinen sen takia, että varastoissani ei sattunut olemaan rakennushetkellä sopivaa FET:iä joten tein kytkennästä "halpismallin".
  © 2002-2017 Juha Levänen  -=-  Käyttöehdot