Etusivu
Tietokoneet
Elektroniikka
Autot
Webmasters
Download
Linkit
Palaute
Pelit
Sekalaista

eXTReMe Tracker

Tietoa sivustosta

Kohderyhmä:

Kohderyhmänä sivustollani on lähinnä elektroniikka- ja tietokoneharrastajat. Toki sivuillani on muillekin jotakin sisältöä, muunmuassa hieman tietoa autoista, pääosin Toyotasta sekä pari peliä, joista todelliseksi hitiksi on tuntunut nousevan Balls -peli, joka on suurinpiirtein kymmenenneksi suosituin sivu sivustossa.

Yhteensopivuus:

Sivu on yritetty tehdä yhteensopivaksi ja ainakin lähes saman näköiseksi kaikille nykyisille selaimille. Luultavasti sivut näkyvät parhaiten IE 5.5:llä, koska ne ovat tehty käyttäen ko. selainta sivujen laatimisen aikaiseen esikatseluun. Tosin testaan sivuston Opera 7:lla säännöllisesti. Muillakin yleisesti käytössä olevilla selaimilla sivujen pitäisi näyttää hyvin pitkälti samanlaiselta.

Toki yritän tehdä sivut muillekin selaimille edes jotenkuten lukukelpoisiksi parhaani mukaan.

Minimiresoluutio siedettävään selaamiseen on 800x600 ja minimivärimäärä 256 väriä. Toki sivusto toimii jotenkuten pienemmälläkin resoluutiolla ja värimäärällä, mutta...

Tekniikka:

Sivuilla on käytetty seuraavanlaisia tekniikoita:
  • HTML 4.01 Transitional (yritetty jopa saada validia koodia)
  • CSS 1.0 sekä hieman CSS 2.0 (+ jonkin verran poikkeuksia)
  • JavaScript (hyvin vähän)
  • PHP (korvaamassa JavaScriptiä ja tietokantaviritelmissä, korvaamaton apu joissakin tapauksissa)
Tottakai kuvia ja itse koodiakin on yritetty optimoida mahdollisimman paljon latausaikojen lyhentämiseksi.

Muita sivuja koskevia asioita:

Bannerit jätin tästä nykyisestä ulkoasusta kokonaan pois, koska kävijöistä vain vähän alle prosentin verran saapui sivuilleni bannerieni kautta. Hakukoneiden kautta sivuilleni päätyi noin 70% kävijöistä ja loput lähes 30% kävijöistä tulee sekalaisista lähteistä, muunmuassa eri foorumeiden ja artikkeleiden kautta. Bannerien haitat olivat siis huomattavasti suuremmat kuin niistä saatu hyöty, joten katsoin parhaaksi poistaa bannerit kokonaan.

Ylläpitohenkilöstö:

Ainakin toistaiseksi kasailen sivuja aivan yksikseni, mutta muutamat tuttavat, jotka sivuillani (enemmän tai vähemmän) säännöllisesti vierailevat, ovat antaneet arvokasta palautetta ja kehitysehdotuksia. Ja palvelinpuolestahan huolehtii tietenkin MBNetin henkilökunta omalla ammattitaidollaan. Kiitokset siitä heille. Lisäksi muutamat kävijät ovat ilmoitelleet muutamista pienistä, mutta kiusallisista virheistä sivuilla.

  © 2002-2017 Juha Levänen  -=-  Käyttöehdot