Etusivu
Tietokoneet
Elektroniikka
Autot
Webmasters
Download
Linkit
Palaute
Pelit
Sekalaista

eXTReMe Tracker

VerolevyCAD piirilevynsuunnitteluohjelma

Mikä VerolevyCAD on?

Verolevycad on pieni ohjelma, jolla voi suunnitella juovakuparoituja koekytkentälevyjä eli verolevyjä. Alunperin tämä ohjelma oli vain omaan käyttööni tehty HTML/Javascript-viritelmä jolla itse suunnittelin prototyyppejäni, mutta kyselyjen perusteella päättelin, että moisella ohjelmalla saattaisi olla käyttöä muillakin, joten päätin sitten hieman parannella alkuperäistä ideaa ja tehdä ohjelman Visual Basic 4.0:lla.

Voit ladata ohjelman uusimman version (v1.0) sivustoni Downloads-sivulta. Ohjelma ei ole mikään järkyttävän kokoinen, joten se latautuu modeemiyhteydelläkin varsin vikkelästi.

Voit myös osallistua ohjelman kehittämiseen lähettämällä minulle sähköpostin tai palautelomakkeen välityksellä ehdotuksia uusista ominaisuuksista. Otan myös bugi-ilmoituksia ja muita kehitysehdotuksia mielelläni vastaan.

Kuvaruutukaappaus ohjelmasta

Kuvaruutukaappaus: VerolevyCAD v0.8
Kuvaruutukaappaus VerolevyCAD v0.8:sta
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Laitteisto- ja ohjelmistovaatimukset

Periaatteessa ohjelman pitäisi toimia missä tahansa 32-bittisessä Windowsissa. Testatut käyttöjärjestelmät: Windows 98, Windows NT 4.0 Workstation ja Windows 2000 Professional. Koitan myös testata ohjelmaa muissa käyttöjärjestelmissä mahdollisuuksieni mukaan.

Olen testannut ohjelmaa sekä Intelin että AMD:n prosessoreilla varustetuilla koneilla joissa on ollut joko SDRAM- tai DDR-muistia ECC:llä ja ilman.

Kaikissa koneissa on ollut vähintään 64MB muistia, mutta ohjelma ei syö kovin paljoa muistia, joten sen pitäisi toimia jopa pienemmälläkin muistinmäärällä.

Ohjelma on suunniteltu 1024x768 -resoluutiolle, joten pienemmällä resoluutiolla ohjelman käytettävyys laskee rajusti, koska koko ohjelma ei mahdu kerralla ruudulle. Ajattelin ensin tehdä ohjelman yhteensopivaksi myös 800x600 -resoluutiolle, mutta suunniteltavan piirilevyn koko olisi kärsinyt, joten päädyin tähän ratkaisuun. 1024x768 alkaa olemaan jo niitä pienimpiä resoluutioita mihin törmää, joten eiköhän suurimmalla osalla ole jo vähintään se.

Ohjelma vaatii Visual Basic 4.0:n ajonaikaisen kirjaston VB40032.DLL. Aika monella saattaa tämä tiedosto olla jo koneellaan, joten se ei tule tämän ohjelman asennuspaketin mukana.

Ilmoita, jos löydät yhteensopivuusongelman, niin listaan sen tähän ja yritän mahdollisuuksieni mukaan myös korjata sen.

Ohjelman kehityshistoria

v1.0 (11.08.2002)

Pieniä kosmeettisia muutoksia. Ikkunan koon muutto estetty. Tallennus kuvana (BMP) tehty. Tulostustoimintoa paranneltu (piirilevy sopii jo A4-arkille). Tehty ohjelma yhteensopivaksi tulevia versioita varten (jos piirrospala on tuntematon, tilalle tulee tyhjä pala). Ohjelman lähdekoodia dokumentoitu uusien ominaisuuksien lisäämisen helpottamiseksi. ProgressBar vaihdettu itsetehtyyn vakiokontrollin sijaan (taas yksi OCX-control vähemmän). Siirrytty käyttämään COMDLG32:sta Win32 API:n kautta. Nyt ei siis enää pitäisi tarvita yhtään OCX-tiedostoa. Linkit tekijän kotisivulle ja sähköpostiin tehty. Muistin käyttöä optimoitu (vie noin 5% vähemmän muistia). Parannettu virhekäsittelijöitä.

v0.8 (07.08.2002)

FILE_ID.DIZ lisätty. Ohjeistusta parannettu ja siistitty. "Uusi" -toiminto lisätty (unohtui edellisestä versiosta). Experimentaalinen tulostustoiminto (toimii jos toimii). Vaaka- ja pystypeilaus sekä pyöritys lisätty. Lisätty täpläkuparoidun levyn piirtopalikoita (3 kpl).

v0.7 (04.08.2002)

Ensimmäinen julkinen versio! Lukuisia lisäominaisuuksia ja vieläkin enemmän bugikorjauksia.

v0.4

Kohtalaisen toimiva VisualBasic -versio. Tallennus ja lataus toimii vihdoinkin!

v0.3

Lukuisia bugikorjauksia...

v0.2

Bugikorjauksia. Hitaiden toimintojen ProgressBar lisätty.

v0.1

Ensimmäinen VisualBasic -versio. Ohjelman runko tehty.

HTML-versio

Tästä wanhasta viritelmästä kaikki alkoi...

  © 2002-2017 Juha Levänen  -=-  Käyttöehdot